Powered by Blogger.

Apr 24, 2010

Pejabat Facebook Sedang Dibina di Malaysia

Rakyat Malaysia memang suka menghabiskan masa lapang mereka di facebook. Tak kira lah masa lapang ke, masa duk kerja kat ofis ke, atau duduk di stesen bas ke, memang ada yang curi masa untuk membuka laman Facebook.

Percaya atau tidak, dikatakan rakyat Malaysia menghabiskan 2 jam masa pejabat mereka semata-mata bersengkang mata di Facebook.

Dikatakan Malaysia juga adalah antara negara yang mempunyai akaun Facebook yang paling ramai. Ternyata orang Malaysia suka bersosial di alam maya, suka tulis status, buat apa hari tu, apa program harian dan macam-macam lagi lah.

Mungkin ada yang tahu dan mungkin ada yang tak tahu, Facebook telah membina pejabat mereka sendiri di Malaysia ini. Baru-baru ini, Budiey ada tengok iklan di Facebook di mana syarikat laman sosial terbesar di dunia sekarang ni sedang mencari software enginere di Malaysia.

Dan kini, Budiey dapat tahu, pejabat Facebook cawangan Malaysia sedang dalam pembinaan. Di mana tu? Ya, office Facebook terletak di Neo Damansara, Damansara Perdana, Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

Tengok pada rekaan seni bina bangunan ni memang unik dan elegan. Tak ubah macam bangunan yang Budiey pernah tengok di Singapura.

Budiey rasa Budiey pernah tengok bangunan ni on da way balik dari Ikea, The Curve & Cathay Cineleisure. Korang mesti perasan bangunan ni sebab memang senang nak nampak.

Facebook, welcome to Malaysia!

1 comments:

FameBiru,  11:32 PM  

ckup laju ke tenet kat situ..?

Blog Archive

Bacaan Duduk Antara 2 Sujud

Bacaan Duduk Antara 2 Sujud
Related Posts with Thumbnails

Blogger 1

Blogger 2

Sabda Nabi s.a.w yangbermaksud, "Sesungguhnya
dalam syurga terdapat sebuah pintu yang dikenali dengan nama
Rayyan, dimana memasuki
daripadanya orang‐orang yang berpuasa pada hari kiamat dan yang lain tidak berhak. Dikatakan mana orang yang berpuasa? Lantas mereka bangun dan masuk melaluinya. Apabila selesai ditutup dan tiada yang lain berhak memasukinya."

Apabila engkau berada di waktu petang, maka janganlah engkau menunggu (ketibaan) waktu pagi dan

apabila engkau berada di waktu pagi, maka janganlah engkau menunggu (ketibaan) waktu petang.

Ambillah peluang dari kesihatanmu untuk masa sakitmu dan masa hidupmu untuk matimu.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP