Powered by Blogger.

Nov 16, 2012

Gambar Tengku Amir Shah, Raja Muda Selangor


Empayar Islam yang sedia gah seantero dunia dahulu pun pernah “jatuh” apabila ada raja yang tidak ingat Allah S.W.T. Hanyut tenggelam dengan kuasa dan kemewahan dunia. Jadi, kita kena sedia bila-bila masa Allah nak balikkan manusia-manusia yang diangkat jadi ketua ummah dan ketua agama negeri-negeri.
Itu sebablah pentingnya golongan tokoh agama, mufti “perlu ada keberanian” menasihat pemerintah dengan cara tersendiri sekiranya pemerintah dilihat tersasar daripada landasaran yang sebenar. Jangan hanya membawa isu secara “berpilih-pilih” sahaja.
Tan Sri Harussani Zakaria  Gambar Tengku Amir Shah, Raja Muda Selangor Bersosial +       (PART II). Insaflah! Doa Rakyat Selangor Setiap Jumaat.
Mohon Mufti Perak Harussani minta anal Sultan Selangor berubah
Baru-baru keluar laporan berita yang bertajuk “Sultan Selangor terkejut” keluaran Utusan malaysia. Alhamdulillah nampaknya Sultan Selangor amat mengambil berat dan memerhatikan daripada jauh setiap isu semasa yang berbangkit termasuklah membabitkan hal ehwal agam Islam negeri Selangor seperti isu yang melibatkan laporan yang bertajuk “Nurul Izzah PKR : “Melayu Sepatutnya Bebas Beragama”? Apa respon Anda?“. Tahniah 
Tetapi….. Baca Selanjutnya ..Di Sini....

0 comments:

Bacaan Duduk Antara 2 Sujud

Bacaan Duduk Antara 2 Sujud
Related Posts with Thumbnails

Blogger 1

Blogger 2

Sabda Nabi s.a.w yangbermaksud, "Sesungguhnya
dalam syurga terdapat sebuah pintu yang dikenali dengan nama
Rayyan, dimana memasuki
daripadanya orang‐orang yang berpuasa pada hari kiamat dan yang lain tidak berhak. Dikatakan mana orang yang berpuasa? Lantas mereka bangun dan masuk melaluinya. Apabila selesai ditutup dan tiada yang lain berhak memasukinya."

Apabila engkau berada di waktu petang, maka janganlah engkau menunggu (ketibaan) waktu pagi dan

apabila engkau berada di waktu pagi, maka janganlah engkau menunggu (ketibaan) waktu petang.

Ambillah peluang dari kesihatanmu untuk masa sakitmu dan masa hidupmu untuk matimu.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP