Powered by Blogger.

Sep 23, 2009

Kemalangan Raya 2009

Nahas maut punca lebuh raya sesak: Keadaan di lebuh raya menghala ke Kuala Lumpur sehingga 7 kilometer akibat kemalangan membabitkan penunggang motosikal maut selepas terlanggar kereta Kancil yang berhenti di lorong kecemasan kemudian digilis bas ekpress di Kilometer 282.5 Lebuh Raya Utara-Selatan, arah utara berdekatan tol Nilai, semalam. - Foto Owee Ah Chun


KEADAAN Proton Saga dan empat motosikal selepas nahas di depan Balai Bomba Mantin, Negeri Sembilan. Dalam kejadian itu, Mohammad Shafiq Hamzah, 14, maut apabila pemandu Proton Saga itu dipercayai cuba memotong lalu merempuh empat motosikal, termasuk yang ditunggang mangsa.ANGGOTA Bomba dan Penyelamat mengeluarkan salah seorang mangsa kemalangan ngeri yang meragut empat nyawa sekeluarga di Kilometer 94.8, Lebuh Raya Utara Selatan (arah selatan) dekat Gurun, Kedah, semalam. Empat beranak itu terperangkap dalam kenderaan mereka yang meletup dan terbakar selepas merempuh sebuah kereta jenis Naza Citra dan treler.


0 comments:

Bacaan Duduk Antara 2 Sujud

Bacaan Duduk Antara 2 Sujud
Related Posts with Thumbnails

Blogger 1

Blogger 2

Sabda Nabi s.a.w yangbermaksud, "Sesungguhnya
dalam syurga terdapat sebuah pintu yang dikenali dengan nama
Rayyan, dimana memasuki
daripadanya orang‐orang yang berpuasa pada hari kiamat dan yang lain tidak berhak. Dikatakan mana orang yang berpuasa? Lantas mereka bangun dan masuk melaluinya. Apabila selesai ditutup dan tiada yang lain berhak memasukinya."

Apabila engkau berada di waktu petang, maka janganlah engkau menunggu (ketibaan) waktu pagi dan

apabila engkau berada di waktu pagi, maka janganlah engkau menunggu (ketibaan) waktu petang.

Ambillah peluang dari kesihatanmu untuk masa sakitmu dan masa hidupmu untuk matimu.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP